(w)Ebjegyzet - kutya világ!

Minden, amit a kutyáinkról gondolunk és minden, amit sejtésünk szerint, ők gondolnak rólunk.

Linkblog

Címkék

Frenki boldog, gazdis kutya!

2009.11.18. 01:00 | chi | 4 beleugatás

Hát kellett egy kis idő, mire feldolgoztuk a traumát, amit Frenki látogatása okozott... :-) és megírom ezt.

De! A lakás, a cipők és idegeink (és a szomszédok idegeinek) szétcincálása nem volt teljesen hiábavaló.
Mikor a helyzet nálunk tarthatatlanná vált, először Andi fogadta be Frenkit - örök hála érte!. Egy kutyaiskola kenneljében lakhatott egy németjuhász kutya lakótársaként, beleszagolhatott a sok tanfolyamba, tanult mindenféle jót, akadályfutást, őrzés-védést. De a kennelt sem szerette, még onnan is kifurakodott valahogy és még egy rossz szokása kerekedett: emberi sarkakat harapdált. Így hát ott sem volt maradása, és ekkor... akadt mégis jelentkező, aki eljuttatta Frenkit egy faluba egy családhoz. Alig merek hinni a fülemnek, amikor azt hallom, hogy ott jól megvannak!

Ha az új gazdi vagy a kedves közvetítő olvassa ezt a bejegyzést, küldjön ám élménybeszámolót, nagyon szeretnénk olvasni!!!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutya.blog.hu/api/trackback/id/tr181533412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sandrasarkozy 2010.01.08. 14:48:23

hm...érdekes cikk...azért sajnálom szerencsétlen kutyát, hogy ennyi vesződésen kellett átesnie. Az, hogy sarkakat harapdál és mindet szétcincál a korából fakad, egy ilyen ifjú kutyával sokat kell foglalkozni és játszani. Igazából lakásban tartani egy kutyát szerintem állatkínzás...bár, valójában most magam ellen beszélek, mert én februárban költözök új lakásomba, a 3. kerületbe és szeretnék egy kiskutyust is. De azért egy olyan luxuslakásba, talán nem sínyli meg a kutya a bezártságot. Sőt nem is lesz bezárva, hiszen óriási kert van a lakóparkban és a Duna menti Római part 5 méterre van az üdülőépülettől.
De azért úgy gondolom, (főleg ha egy ilyen ifjú kutyáról van szó mint Frenki), hogy egy állatnak a szabadban a helye.
ha kíváncsiak vagytok nézzétek meg hová költözöm...:-) csak azért mert nagyon büszke vagyok erre a lakásra... www.riverport.hu

kismandala 2010.01.08. 17:03:30

Kedves Szandra!
Látszik, hogy az életben nem tartottál még kutyát. A kuyák érdekében kérem ezután se tedd. A luxuslakásod pedig le van szarva :D ez itt senkit nem érdekel. Keresd fel a sznob.hu-t.

Maurice74 · http://www.personaltraining.hu 2010.04.12. 12:17:02

Amennyiben érdekel benneteket a véleményem, olvassátok az én blogomat is4

www.demonbonnie.hu

Congo 2013.01.06. 21:36:54

Sziasztok!
Most vagyok itt először és igazából nem a cikkre szeretnék reagálni, hanem elmesélni a szomorú történetemet, mert nem tudom, mit tehetek az orvosi közönnyel és nemtörődömséggel szemben.
Egészen jan 3-ig két gyönyörű kutya tulajdonosa voltam. Az egyik egy kan Cane Corso (6,5 éves), a másik egy mentett Argentin Dog (5,5 év körüli), aki kislány.
A történet este dec. 31-én kezdődött, amikor is Congo (a Cane Corso) vonyítva beszaladt a lakásba és több órán keresztül nyüszített szerencsétlen öcsémnek, aki akkor vigyázott a kutyákra, mert mi épp külföldön voltunk. Riadtan hívott, hogy a kutya nyüszít, vonyít es rohangál ki-be a lakásból/ban. Szegény, 2 órás telefonálgatás után sikerült nagy nehezen találni egy taxist (ezúton is nagyon nagy hála neki), aki elvitte a Lehel úti Állatklinikára, ahol is Dr.Hargitay András fogadta és anélkül, hogy egyáltalán hozzáért volna a kutyához, megállapította, hogy a kutya depressziós, mert ahogy az Anamnesisben leírta "korábban nyugtalan volt, de most már lenyugodott". Mindezt úgy, hogy az öcsém mondta neki, hogy fájdalmai vannak, mert úgy nyüszít és vonyít, mint akit ütnek/vágnak és felírt neki egy nyugtatót. Se egy ultrahang, se egy röntgen! Elsején a kutya ugyanolyan levert volt és nem evett semmit, mint 31én, azaz, az állapota rosszabb lett, csak még párosult hozzá kábultság, a gyógyszernek hála. Másodikán este hazaértünk, a kutya menni alig bírt, bepakoltam az autóba és irány ismét az Állatkórház (a saját orvosa este 11-kor már nem rendelt) aznap már Dr. Péterhegyi Csanád volt a kezelőorvos, aki már vette a fáradságot és elkezdte megvizsgálni - megtapogatta, vért vett, infúzióra kötötte, megmérte a lázát(39,4), bár a röntgent ő sem találta indokoltnak és az ultrahangra pedig azt mondta, hogy arra be kell jelentkezni... milyen kórház ez, ahol egy sürgős esetnél időpontot kell kérni?! Az infúzió és a lázcsillapító hatására a kutya egy kicsit felélénkült és hazaengedtek azzal, hogy másnap megjön a vérvizsgálat eredménye és azzal menjünk el orvosához. Harmadikán 1-2 óra körül megjött a vérvizsgálat eredménye, ami kimutatta, hogy a kutyának belső gyulladása van. Elmentünk 4 órakor a saját állatorvosához dr. Wladár-hoz, ahol az eredmények láttán azonnal ultrahangra és röntgenre vittük a kutyust, ami megállapította, hogy többszörösére nőtt a gyomra és tele van gázzal a hasa. Ennek következtében az azonnali műtét mellett döntött. Este 7-kor felnyitották, szerencsétlen kutyának a gyomra kilyukadt és gyakorlatilag 90%-ban elüszkösödött, a belei bevéreztek, egyszóval menthetetlenné vált, az az iszonyú erős kutya! 9 órakor elaltattuk. Ennyit a száraz tényekről, most az érzelmi oldal jön: hogy lehetséges az, hogy egy állatorvos ennyire érzéketlen és nemtörődő, hogy vizsgálat nélkül kijelenti, hogy a kutya depressziós és semmi baja, továbbá milyen kórház az olyan, ahol egy súlyos tünetekkel érkező beteg kutya nem kap megfelelő ellátást, csak időpontra?! Igen, vádolom az orvost, Dr. Hargitay Andrást nulla empátiával, hozzá nem értéssel és állatkínzással, amiért elengedett egy szenvedő és beteg kutyát vizsgálat nélkül, hibás diagnózissal, ami neki köszönhetően végül a kutya halálához vezetett!
Szeretném megköszönni a Wladár Kisállatklinika orvosainak, hogy magas szintű szakmai tudásukkal álltak rendelkezésünkre!
Ha valaki tudja a módját és mikéntjét, hogy ezt a magát orvosnak nevező hentest hogyan lehet felelősségre vonni, azt nagyon megköszönném!.
GB
süti beállítások módosítása