(w)Ebjegyzet - kutya világ!

Minden, amit a kutyáinkról gondolunk és minden, amit sejtésünk szerint, ők gondolnak rólunk.

Linkblog

Címkék

Bobi kutya lehetetlen küldetése

2008.02.07. 07:18 | kismandala | 7 beleugatás

Címkék: kutya betegség pisi

DESIGNEREMTŐL ÉS SZERZŐTÁRSAMTÓL CHIARA-TÓL KAPTAM AZ ALÁBBI TÖRTÉNETET

 Ma hajnalban sikerült egész korán kelnem: Junkie, aki csak vérebként ismeretes itt, bejött a szobámba és fel-alá masírozott a laminált parkettás részen, hogy jól hallható legyen a dolog, majd odaült az ágyam mellé. Gondoltam, egy símogatással leszerelem, de csak keringőzött tovább. Be kellett látnom, hogy itt másról lehet szó, és elindultam vele lefelé a ház elé, ahol rögtön megtámadta a füvet, hogy meglocsolja. Az mondjuk irgum-burgum, hogy hajnalban kelt, de milyen jófejség, hogy szól, és nem egy tócsával jelzi, hogy mit szeretett volna...

Na erről jutott eszembe Bobi, vagyis először Johny az elődje...

pincsi illusztráció

Bobi kutya, egy palotapincsi, kölyökként került egy környékbeli nénihez (a lányától kapta), és ha sétáltatáskor találkoztunk velük, mást se hallottunk, csak hogy "hát ez a Bobi odamegy mindenkihez, el is menne tán bárkivel, nem egy ragaszkodó kutya, ilyen a fajtája, bezzeg Johny." Próbáltunk odahatni, hogy hát mégiscsak egy kölyök és bezzegJohny is így kezdhette, és hogy milyen édes ez a Bobi, de semmi hatása nem volt. Nemsokára kiderült, hogy Johny néhány hónappal azelőtt halt meg. Elütötte egy autó, meg kellett műteni, ami nem sikerült valami rózsásan, de a részletekre már nem emlékszem... Elég az hozzá, hogy Johny otthon lábadozott, de nem tudott lábra állni.
Viszont annyira jól nevelt volt, hogy otthon nem volt hajlandó pisilni, pedig a néni nem bánta volna a dolgott, szerzett kutyapelenkát is. Levinni viszont nem tudta a több tíz kilós kutyát. így esett, hogy a kihívott állatorvos arra jutott, hogy Johnynak előbb-utóbb ki fog repedni a húgyhólyagja, ami rettenetes szenvedéssel járna, így a néni inkább az elaltatást választotta.

Hát felmerült bennem néhány kérdés: a néni környezetében miért nem akadt senki (szomszéd, rokon), aki átmenetileg lecipelte volna a kutyát napi kétszer, vagy elviszi kórházba, csak van katéterezés nekik is. Itt lakik egymás hegyén hátán egy csomó ember a panelekben...

És ha már így alakult, akkor Bobinak mikor kellett volna érkeznie, hogy ne ennyire Johny árnyékában kezdje el az életét az új gazdival? Tuti megérezte, hogy folyton csak elégedetlenek vele.

Azért annak örülök, hogy Junkie-t - ha kell - ölben is le lehet vinni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kutya.blog.hu/api/trackback/id/tr8328956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kismandala 2008.02.07. 07:47:45

engem is próbált ébreszteni, de nálam nem járt sikerrel :) cegény..

kismandala 2008.02.07. 08:15:23

A kórház egy csomó embernek valószínűleg drága, rokont, szomszédokat általában nem szokta érdekelni a nyűgöd... nem tudom elképzelni hogy képes lennék valaha is azért elaltatni a kutyámat, mert egy ideig kézben kell lecpielni.. mondjuk Junkie tényleg kicsi, de akármekkora lenne, megoldanám valahogy az biztos..

darcie 2008.02.07. 12:52:22

A néni környezete tudott erről a problémáról egyébként? Mert ugye néma gyerek...
De ha igen, akkor valóban szörnyű, hogy ennyi szívességet nem tudtak megtenni neki.
Szerintem személyenként változó, hogy mikor "lehet" új kutyát fogadni, ha elvesztettük a kedvencünket. Az én kutyim tavaly nyáron távozott, ketten voltak, most már csak egy van. Viszont még mindig nem szeretnék új kutyát.

El Lobo - A farkas · http://joljarok.hu/ 2008.02.07. 15:28:48

Mifelénk emberek is szoktak hajnal felé fűre vizelni, olyan egyetemista félék, akik anatómia leckét vesznek valamely kocsmában - kísérlet az, mennyit bír a hólyagjuk el. Oszt amikor már épp' választ kapnának a kérdésre, hogy most durran el -, az a mi házunk előtt, a parkban következik be, s ott eresztik ki a kísérleti, alkoholos lét, kóbor kutyák társaságában, a fűre.
Ha tavasszal jön a húsvét ünnepe, gazdag füveket szedegetnek majd a gyerekek!
Mindez a katéterről és a jólnevelt, házban nem pisilő kutyáról jutott eszembe!

kismandala 2008.02.07. 17:07:37

akkor tán eme tudományos érdeklődésű fiatalokat is meg kellene katéterezni :D

Timcsy 2008.06.25. 18:33:10

Sziasztok!
Olvastam a történeteket..az Én történetem nem végzödött jol :( kiskutyám Oszi akit kétszer ütött el autó meghalt :( 1hete .....
Nagyon játékos kutyus volt,és nagyon szerettem.Az elsö baleset után az utolsó 20ezer forintomat hagytam ott a Lehel úti klinikán,ugy tünt helyre jött...de sajnos megfigyeltem hogy haragszik az autókra..meg akarta harapni az autók kerekeit amikor csak közel került pl 1 parkolo kocsihoz...nem tudom mi járhatott a pici buksijában,de 1 délelött az apukám vitte le sétálni(én dolgoztam)és kirántotta a pórázt a kezéböl és kirohant az uttestre...bevitték a klinikára,de már nem tuták megmenteni...nagyon sajnálom,és nagyon-nagyon HIÁNYZIK az Én Oszim :( nem tudok róla beszélni,ugy hogy ne bögjek..és ezek szerint írni sem mert most is sírok...hiányzik
süti beállítások módosítása