(w)Ebjegyzet - kutya világ!

Minden, amit a kutyáinkról gondolunk és minden, amit sejtésünk szerint, ők gondolnak rólunk.

Linkblog

Címkék

Illemhely

2008.02.01. 09:00 | kismandala | 13 beleugatás

Címkék: illemhely kutyakaki

A városok, főleg Budapest egyik legfőbb gondja a kutyatartással a kutyakaki. Néhány kerület igyekszik kialakítani kifejezetten erre a célra szolgáló kutyaillemhelyeket, de nem sok sikerrel. Általában nem a megfelelő helyeken alakítják ezt ki, számtalanszor játszóterek mellett, illetve a lakóteleptől messzebb, holott mindannyian akik kutyát tartunk tudjuk, hogy a kutya szinte első dolga a sétálás megkezdésekor ügyes-bajos dolgainak elvégzése.  Számtalan kerületben láthatunk már e célra kitett kukákat is, a VI-ban pl zacskók is vannak az oldalán, XIII-ban pedig egy gurigányi van benne egy csőben. (Képtelenség rendesen letépni egy db-ot belőle). Már az IKEÁBAN is kapható kifejezetten erre rendszeresített fekete zacskó, bár ezt nem találtam meg a honlapjukon, de rengeteg más házi kedvenceknek való cuccuk is van.

Számtalanszor szembesültem már vele, hogy vagy teljesen hülyének néznek ahogy zacskóval szedem a kutyakakit, vagy csodálkozva, mert ilyet ritkán látnak.

Én legalább annyira utálok belelépni, mint más akinek nincs kutyája, ezért többek között magam miatt is teszem. Nincs annál lehangolóbb, mint mikor elolvad a hó, és előtűnnek a nem éppen gusztusos állagú melléktermékek. A kutyaürülék eltávolítására egyébként jogszabály kötelezi az ebtulajdonosokat.

Kevés a kifejezetten kutyafuttatónak kialakított hely is, vagy ha van is ilyen, általában szintén nem a legszerencsésebben jelölik ki ezeknek a helyét. Több olyat is ismerek, ami pl két párhuzamosan futó úttest között egy járdaszigetnyi helyen van kialakítva. Sem korlát, sem kerítés, sem semmi egyéb, még kuka sem. vannak persze ellenpéldák is. A belvárosban nem a legelegánsabb környéken a VIII. kerületben a Kálvária térnél pl van egy elkerített, mászókákkal, játékokkal felszerelt, megkockáztatom EU-konform kutyajátszuótér, viszont a talaj kiválasztása nem votl szerencsés, vmi mű almot hozattak oda, amit viszont nem takarítottak ki egyszer sem, mióta megépítették, így már nem szívesen viszi be oda jóérzésű ember a kutyáját.

A mi környékünkön nincs kijelölt kutyafutattó. Vannak viszont ilyen táblák:















Te hová hordod a kutyádat? Felszeded? Mit teszel ha látod h valaki nem szedi fel?

UPDATE:

most olvasom hogy a VIII. kerületben az önkormányzatnál kitalálták, hogy büntethető az aki kis seprűt és kakilapátot nem hord magánál kutyasétáltatás közben. Hmm.. csak egyetérteni tudok a cikk írójával, miszerint életében nem látott még kutyasz@rt az aki ezt seprűvel és lapáttal gondolja felszedetni. Persze Barbie-nak erre külön módszere van :)

UPDATE 2:

Van, akiből erős indulatokat vált ki a kutyakaki és ezt backdoor kommunikáció útján hozza mások tudtára

 

 

 

 

 

 

 

 

 

és még egy backdoor:

A bejegyzés trackback címe:

https://kutya.blog.hu/api/trackback/id/tr78320317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babcia 2008.02.01. 14:34:16

Én a VI. kerületben lakok, és meglepő módon a kutyatartók 99%-a használja a kitett zacskókat.Valamint, amikor kihelyezésre kerültek, látványosan eltüntek a kutyigumik.Azért némi remény van, hogy tanulnak az emberek.Kutyafutattó is található a VI.kerületben a Podmaniczky utcában.Szerencsére a talaj az valamilyen apró kövel van leszórva, de közvetlenül a trolibusz megálló és játszótér között építették fel.És nincs elkerítve.Veszélyesnek tartom, hogy nem kerítették el, mert ebben az utcában elég nagy forgalom van.Ha a kutya megijed vagy bármelyik gyerek megijeszti - hiszen minden gyerekben ott bújkál a kisördög-elszökhet vagy elütheti egy gyorsan szágúldó autó.Jó dolog,hogy a kutyatartásra odafigyelnek az emberek, illetve a város is tesz érte.

kismandala 2008.02.01. 14:36:05

Igen pont erre szerettem volna rávilágítani, h vannak csak nem jó helyen, vagy nem jól kialakítva.. sajnos :(

Col 2008.02.01. 14:36:57

Nekem nincs kutyám:(
De ha lenne, akkor macskát szeretnék tartani, mert inkább macskapárti vagyok.
Ha nem lehetne macskám, akkor beletörődnék, hogy kutyám van, és felszedném a kutyakakit.
Amúgy gyermekkoromban volt kutyánk, és akkor még nem volt "divat", hogy felszedjük a kakit. Szerintem tök jó dolog!

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.02.01. 15:04:14

Az jó, ha felszeded, mert undorító - az a baj, hogy a törvény az önkormányzatok hatáskörébe rendeli a szemetelés büntetését, és fontosabb a szavazat, mint a tisztaság.
Szar ügy!

chiara 2008.02.01. 16:07:38

Mit nem találtál meg az IKEA honlapján? A linkre kattintva a második termék a kakizacsi... :-)

kismandala 2008.02.01. 16:11:21

ooo.. hát izé..

Col 2008.02.01. 17:10:40

Egyszer levittem egy barátom kutyáját a lakótelepen sétálni. A lelkemre kötötte, hogy szedjem fel a kakit, viszont zacskót elfelejtett adni hozzá.
Nagyon de nagyon izgultam, hogy ne tojoglizzon a kutya. Szerencsére nem is tette, viszont ha megtette volna, azt hiszem kénytelen lettem volna szégyenszemre otthagyni, esetleg a kezeimből rögtönzött lapáttal földed lapátolni rá.
Ezt csak azért mondom, hogy ilyesmi előfordulhat...
:)

kismandala 2008.02.01. 17:17:57

és nem volt otthon egy feleslegessé vált zacskód? ejj ejj..

kismandala 2008.02.01. 17:20:44

Én egyszer láttam egy nőt akinek a hatalmas kutyája hatalmasat kulázott a járdára és szépen sétált volna tovább, amikor odaléptem, és kedvesen a kezébe adtam egy zacskót, miszerint biztos elkerülte a figyelmét, de a kutyája kitette ami nem fért el odabenn, és valószínűleg már elhasználta a hozott zacsiját.. azt a vörös fejet.. de felszedte :)

nabios 2008.02.01. 19:27:08

a IX. és V. kerület között lakom. nálunk van egy dán dog, aki pisilni is olyan volumennel tud, hogy a cunami hozzá képest lepkekönny. Na, ezt a parkoló autókra szokta célozni, holott egypercnyi séta a Duna-part. Az anyag az anyag, én értem, hogy ki kell jönnie, fát meg csak a mestergerenda láthatott egykor a környéken...de a szaga, az valami brutális!
Egyébként pedig, ahogy felszerelték a kutyakakikukákat, a bélsárkolbik tényleg eltűntek.

elfenland 2009.02.25. 09:55:20

Kedves Chiara nem tudom te melyik linkre kattintottál :)
Sajna tudomásom szerint a magyar IKEA felfüggesztette a kakazacsik árusítását.
Külföldön még elérhető, pl. Ausztria.
ps.: Ha jól tudom valamilyen termékdíjfizetés miatt

elfenland 2009.02.25. 09:58:54

Ja és még valami, néha előfordulok Székesfehérváron, és ott a parkokban vannak olyan "kakikukák" amelyekről le lehet szakítani zacsit. Sőt eddigi tapasztalataim alapján úgy tűnik, nem rongálják, vagy lopják el ezeket, hanem rendeltetésszerűen használják.
süti beállítások módosítása