(w)Ebjegyzet - kutya világ!

Minden, amit a kutyáinkról gondolunk és minden, amit sejtésünk szerint, ők gondolnak rólunk.

Linkblog

Címkék

Junkie, a rettenetes véreb

2008.02.02. 14:07 | kismandala | 15 beleugatás

Címkék: gyerek agresszió pofon

Először is álljon itt ez a kép.Ő Junkie, a kutyám.  Látszik hogy egy átlag méretű teniszlabda betölti a száját :) Ezen felül kb 5 kiló és olyan 25-30 cm a marmagassága. Ezek az adatok később lesznek fontosak. Jöjjön a sztori:

Néhány hónappal ezelőtt reggel fél 8 körül sétáltattam a kutyámat. Lakóövezet, autó elméletileg nem hajthat be oda a járdára, van egy sétány, kis zöld park, és a kis zöld park túloldalán egy általános iskola. Fél 8 után pár perccel végiggördül a járdán egy autó, anyuka gyermekét szállítja az iskolába. Megállnak, gyerek kiszáll, észreveszi a kutyát, amitől sikítófrászt kap, és üvöltve rohanni kezd. A kutya ijedtében a lábam mögé bújt (mert rendkívül bátor jószág ám :D) és onnan kezdett ugatni. Aztán felgyorsultak az események. Anyuka vérvörös fejjel kipattant a kocsiból, az utolsó pillanatban sikerült felkapni a kutyámat mielőtt belerugott volna. Üvöltött, hogy amennyiben mégegyszer meglát akkor kibelez, a kutyámmal együtt, stb. Hirtelen megdöbbenésemben nem is tudtam normálisan lereagálni a dolgot. Megragadott és rángatni kezdett, miközben egész közelről fröccsögött az arcomba. Kértem párszor, hogy engedjen el és hogy mégis mit képzel magáról, de úgy látszott nem is nagyon van magánál. Közben ezt a gyermeke végignézte, ahogyan anyuka problémát kezel a nyílt utcán. Végül minden türelmemet elvesztve elhangzott a számból némi idegbeteg némberezés, és degenerált kölyközés, amitől annyira elszállt az agya, hogy shimán felpofozott, majd megragadta a gyerekét és berángatta az iskolába. Eltartott egy darabig, míg ezt így rendbetettem magamban.

Mint a post elején említettem a kutyám kb 5 kilós, pici jószág, nem egy negyvenkilós véreb. Bevallom nem volt rajta póráz, és azt is hogy ott sosem szoktam pórázon sétáltatni, de teljes mértékben felelősséget vállalok érte. Soha nem bántott még senkit. Nem értem miért nevelik az emberek kutyaellenesre a gyerekeiket. Én mondjuk a gyerek helyében nem a kutyáktól, hanem anyámtól félnék.

A bejegyzés trackback címe:

https://kutya.blog.hu/api/trackback/id/tr52322076

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Hogyan lettem kutyabarát - vendégbejegyzés by chiara | BLOG * El Lobo - A farkas gerillamarketing bl 2009.01.12. 13:08:44

[...]bár sok idejébe telt, de megszelidített. Pici fekete-fehér keverék kutyus ő, Junkie… Pár találkozás után már ugrálva örvendezett, ha[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DanyA 2008.02.02. 14:38:32

Nos kedves Blogíró hölgy!

Vélemyényem szerint idióta végletes emberek vannak mindenhol. Nem kell ezt betudni álltalános esetnek. (gondolom, nem is tetted ezt)

Mindíg is lesznek olyan emberek, akiket megharapott a kutya, és ez olyan mély nyomokat hagyott bennük, hogy képtelenek túltenni magukat még sok-sok év elteltével is ezen. Ezt csak súlyosbítja az, hogy feltételezhetően a gyermeknevelésről csak "szakirodalomban" olvasott. Magam nem vagyok a gyereknevelés felkent papja, de időnként van "szerencsém" olyan oltári ökörségekről olvasni, hogy még.

Ezeknek a szülőknek a gyerekei fognak később asztmától, és a legkülömbözőbb allergiáktól szenvedni. Ez sajnos egy civilizációs betegség. Nem mintha lehetelen volna megoldani, hogy elvigyük hetente egyszer a gyerkőcöt a nagymamához tyúkszartenni, vagy enyhébb esetben kiscicát/kutyát nyalogatni. Ugyanis bizonyított tény, hogy kb. 3-5 éves korig alakulnak ki azok az immunitások az embernél pl. ami miatt, az állatszőr későbbi belégzésekor nem áll fejre a szervezetünk.

Egyéb megjegyzésem nincs. Én is csak sajnálni tudom ezeket a gyerekeket, akiket ilyen szülőkkel áldott meg a sors. A probléma alapvetően nem velük, hanem a médiumokkal/rendszerrel van.

MandyM 2008.02.02. 14:42:17

Na azért ez nem semmi! Hihetetlen milyen világban élünk! Miért nem a gyerekét veri szájba, mit nyivákol az utca kellős közepén. És még a kutyákra használják azt a kifejezést általában,hogy "nem jól szocializált".Na itt a gyerek nem volt jól szocializált! Mami magába nézhetne, ki kit hogy nevelt meg! És még a kutyába akarnak bele rúgni?? Áhhhh!

UI: a kutyádról az a kép zabálni való!:)

Col 2008.02.02. 15:21:39

Most nem azé' mondom, de Junkie tényleg egy véreb! Amikor nemrég voltam Kismandalánál, az a dög felugrott az ölembe és végignyalta a képem!!!!
Had ne mondjam, hogy nagyon megijedtem, és ijedtemben magamhoz öleltem a kutyát és az a véreb megint megnyalta a pofám!!!!
:)

kismandala 2008.02.02. 15:23:28

mert megtisztítja a kaját mielőtt megeszi :D

Col 2008.02.02. 15:31:35

Tudtam, hogy az ottlétem funkcionális, de hogy ez lett volna a funkciója, azt nem hittem volna:)))

kismandala 2008.02.02. 16:14:18

direkt ki volt éheztetve, Rád várt :D

Col 2008.02.02. 17:10:29

Miután orv módon megtámadta a szegény, ártatlan kisfiút...
No ja:)

kismandala 2008.02.02. 21:29:51

jó, de az még reggel volt.. reggelire gyereket, estére valami nagyobb kell neki.. valami sokkal nagyobb, kedves Merl :D

kisroka 2008.02.02. 21:48:51

tanusíthatom h junkie nagyon veszélyes...veszélyesen szeretetre méltő állatka ugyanis két élethelyzetben is "támogatott", amikor fizikálisan voltam rosszul és amikor lelkileg...sokkal jobban érzi, ha rossz passzban van az ember...azt a nőt meg vissza kellett volna pofozni :)

chiara 2008.02.03. 04:07:19

Junkie igenis egy fenevad! Ha itthon vagyunk, és valaki jön, vagy motoszkál a lépcsőházban, úgy de úgy ugat, hogy hallani lehet, hogy komoly támadás várható.
(Megjegyzem, ha egydül van, és éppen érkezem haza, akkor síri csönd van, és a vérengző házőrző az ágy mögül kukucskál és fület meresztget.) De legalább ért a PR-hoz... :-)

kismandala 2008.02.03. 06:38:56

és reggelre megszépült az oldal.. köszönöm a designer-emnek :D

Col 2008.02.03. 11:43:26

Jaja, dögös lett a new design, viszont Junkie ettől még vérengző fenevad, többen is ezt állítjuk, ne tereld el a témát :))))

kismandala 2008.02.03. 12:09:51

Junkie a világ legszeretetreméltóbb pici tappancsosa.. és csak reggel meg este eszik embert.. amugy egy kis angyal :D

matyi 2008.02.15. 14:15:59

azért mert kicsi még csiphet, a sok némber nem tudj,hogy a kicsi kuty félelmében kiabál.
süti beállítások módosítása